frogDim1-3

НОВ
frogDim1-3
frogDim1-3
frogDim1-3
frogDim1-3
frogDim1-3
frogDim1-3
frogDim1-3
frogDim1-3

frogDim1-3

Многофункционален 1-канален модул за димиране или включване/изключване на осветлението, с 3 входа за бутони/превключватели за запитване (230 V ~). С интегриран логически модул, функции за комфорт и таймер, измерване на мощността и откриване и известяване на късо съединение (1 × 300 W).

Bluetooth LE
324,58 лв
В любими
Препоръчай
Отпечатай
Сравни
Въпрос за продукта
Детайли
Данни
Коментари
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Детайли

Описание

Малките зелени контролни модули, наречени жаби, са сърцето на всяка система frogblue и формират основата на базираното на Bluetooth® решение за интелигентни сгради от frogblue. Нашите жаби могат да превключват, затъмняват, измерват, отварят врати или да реагират на бутони, превключватели и контакти на прозорци.

Свързани към електрическата мрежа или захранвани от батерии, те са свързани помежду си с „виртуални кабели“ чрез мрежовата мрежа frogblue Bluetooth®. Те препращат съобщения и така разширяват обхвата. Прехвърлянето на данни между жабите винаги е криптирано (128 бита) и това в допълнение към Bluetooth®. frogs са умни, пълни с иновативни функции, много лесни за конфигуриране и не изискват централно устройство или контролен шкаф. С консумация на енергия от само 0,2 вата, те също са изключително енергийно съзнателни.

Инсталиран в дълбоко вградена задна кутия (препоръчителна дълбочина на гнездото: 63 мм) зад всеки конвенционален превключвател/бутон, съединителна кутия, устойчив на атмосферни влияния външен контакт или изход за лампа, този многофункционален 1-канален димерен задвижващ механизъм може да се използва за превключване и димиране на всички одобрени димерно осветление в задния ръб. Управлението на водещия ръб е одобрено само за индуктивни товари.

Например, тази и други жаби могат да се използват за бързо и лесно внедряване на многопосочна система за превключване. Не са необходими полагане на кабели, централно устройство и контролни компоненти в подразпределителното табло. Осветлението в хола, трапезарията и кухнята може да се управлява само с три модула frogblue (frogDim1-3), монтирани зад превключвателите за осветление, тъй като три превключвателя за осветление могат да бъдат свързани към всеки от задвижващите механизми на 300 W димер. Допълнителни централизирани функции за цялата сграда или сценарии за осветление също могат да бъдат присвоени на превключвателите за осветление чрез използване на различни модели на щракване (напр. двойно щракване). Двойно щракване може да бъде конфигурирано за всички или избрани ключове за осветление, за да включите осветлението във всичките три стаи наведнъж. Чрез натискане и задържане на бутона яркостта може да се намали до произволна стойност индивидуално или синхронно.

Можете свободно да конфигурирате дали и как светлината да се затъмнява. И това може да е различно през нощта, отколкото през деня. Допълнителни функции, като сценарии за централно включване/изключване на цялата сграда или осветление в различни стаи, могат да бъдат дефинирани с frogblue ProjectApp.

Жабите могат да се управляват с frogblue HomeApp чрез смартфон или таблет (iOS и Android), frogDisplay, frogKey или просто чрез конвенционалния превключвател/бутон, свързан към жаба. Винаги препоръчваме бутони, тъй като пълният набор от функции може да се използва с индивидуални и различни модели на докосване, като двойно или тройно щракване и др.

Характеристики на продукта

 - Защита от късо съединение
 - Температурно изключване (>75 °C)
 - Обратна връзка за статус на превключване и стойност на затъмняване.
 - Параметрируемо поведение при включване и поведение при затъмняване
 - Забавяне на включване и изключване с предупреждение за изключване
 - Мрежово захранване чрез захранващ кабел, не е необходимо допълнително окабеляване между frogblue модулите.
 - Фазовото рязане или контролът на фазовата секция може да се превключва чрез приложението frogblue (контролът на фазовото рязане е разрешен само за индуктивни товари)


Предназначение

За монтаж в гнезда за устройства съгласно DIN 49073. Дълбочина на гнездото минимум 53 mm, когато се монтира зад вложката на превключвателя, необходим е индивидуален монтаж на по-малка дълбочина. Препоръчва се дълбочина на гнездото от 63 mm.

Системна информация

Това устройство е продукт на системата frogblue. Предпоставка е подробна техническа експертиза, получена чрез тренировъчни сесии на frogblue. Функционалността на устройството зависи от софтуера. Подробна информация относно версиите на софтуера и съответния набор от функции можете да намерите на уебсайта на frogblue. Технически описания, допълнителни подробни инструкции, както и бележки, информация относно правилното изхвърляне могат да бъдат намерени в ръководството, което е достъпно на уебсайта на frogblue. Въвеждането в експлоатация и конфигурацията ще бъдат извършени с помощта на приложението frogblue.

Информация за безопасност

Електрическите устройства могат да се монтират и сглобяват само от квалифицирани електротехници. Неспазването на инструкциите може да причини повреда на устройството и да доведе до пожар и други опасности. Опасност, причинена от токов удар. Устройството не е подходящо за изключване от захранващо напрежение. Дори когато устройството е изключено, товарът не е електрически изолиран от мрежата. Преди да започнете работа по устройството или да смените източници на светлина, винаги изключвайте захранването и изключвайте прекъсвачите. Винаги трябва да се спазват специфичните за страната разпоредби.

Данни
Производител
frogblue
Артикулен номер
frogDim1-3
Статус на продукт
НОВ    
Коментари
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Category Frog
Article description frogDim1-3
Article number D1-3-300.01
Type of mounting Recess-mounted (in power socket)
   
Functions and power  
Inputs 3 (AC 110−240 V ~)
Outputs 1 (AC 110−240 V ~)
Outputs can be dimmed Yes (phase controlling)
Min. load LED 3W
Max. power per output 300 W/300 VA (220–240 V ~), 150 W/150 VA (110–219 V ~)
Suitable loads Light bulb load, electronic transformer
Unsuitable loads Inductive load
Output modes Dimmer, switch
Protection category Conforms to IP20
Integrated logic module Yes
Integrated configuration backup Yes
Comfort and timer function Yes
Power measurement Yes
Short circuit detection and notification Yes
   
Electricity supply  
Mains voltage AC 110−240 V ~
Mains frequency 50 / 60 Hz
Stand-by consumption < 220 mW
   
Dimensions and weight  
Dimensions (L x W x H) 53 x 48 x 21 mm
Weight 33 g
   
Network  
WLAN No
Bluetooth Bluetooth 4.2 Low Energy
Typical open field range 30 metres
   
Operation and storage  
Ambient temperature −25° to +55°C
Storage temperature −25° to +70°C
Air humidity (during operation) (Non-condensing)
   
Power connection  
Type of contact ε, MOSFET
Connection options 230 V ~ − doorbell, lamps, power sockets, buttons, switches
Connection type Spring-type terminal (single wire)
Lead cross-section 1−1.5 mm² (rigid conductors recommended)
Stripping length 8 mm
   
Packaging  
Package size 1 piece, 10 pieces
EAN 1 piece 4260578530026
Packaging dimensions (L x W x H), 1 piece 75 x 30 x 75 mm
Weight including packaging, 1 piece 50 g
EAN 10 pieces 4260578530033
Packaging dimensions (L x W x H), 10 pieces 78 x 80 x 316 mm
Weight including packaging, 10 pieces 550 g
WebShop System
paypal