frogDim1-0

frogDim1-0
frogDim1-0
frogDim1-0
frogDim1-0
frogDim1-0
frogDim1-0
frogDim1-0
frogDim1-0

frogDim1-0

Многофункционален 1-канален модул за димиране или включване/изключване на осветлението (110-240 V~). Функция за превключване и димиране за всички одобрени затъмняващи осветителни тела с контрол на фазата на задния ръб; Одобрено управление на водещата фаза само за индуктивен товар. Включващ интегриран логически модул с функции за комфорт и таймер, измерване на мощността и откриване на късо съединение (1x 300 W @ 230 V~).

Bluetooth LE
206,98 лв
В любими
Препоръчай
Отпечатай
Сравни
Въпрос за продукта
Детайли
Данни
Коментари
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Детайли

Описание

Малките зелени контролни модули, наречени жаби, са сърцето на всяка система frogblue и формират основата на базираното на Bluetooth® интелигентно строително решение на frogblue. Нашите жаби превключват, затъмняват, измерват, отварят врати или реагират на бутони, превключватели и контакти на прозорците.

Свързани към електрическата мрежа или захранвани от батерии, те установяват „виртуални кабели“ помежду си чрез мрежовата мрежа frogblue Bluetooth®, препредавайки съобщения и разширявайки обхвата си. Предаването на данни между жабите е изключително криптирано (128-битово), в допълнение към Bluetooth®. Frogs са умни, изпълнени с иновативни функции, лесни за конфигуриране и не изискват централен процесор или контролен шкаф. С консумация на енергия от само 0,2 вата, те също са изключително енергийно съзнателни.

Инсталиран в дълбоко вградена кутия (препоръчителна дълбочина на кутията: 63 мм) зад всеки конвенционален превключвател/бутон, съединителна кутия, устойчива на атмосферни влияния външна кутия или изход за лампа, този многофункционален 1-канален задвижващ механизъм за димиране може да се използва за превключване и димиране на всички лампи, одобрени за контрол на фазите. Фазовият контрол е разрешен само за индуктивни товари.

Например, с тази жаба и друга жаба като входен модул, напр. frogIn3-AC можете гъвкаво да превключвате димируемата светлина в градинската къща на закрито чрез 3 входа (бутони или превключватели) без допълнителна инфраструктура. Захранена и свързана към съответната лампа, светлинна верига с до 300 W може да се управлява чрез 1 изход на frogDim1-0.

Дали и как се извършва затъмняването може свободно да се конфигурира. През нощта с радост различно от деня. Допълнителни функции, като например сценарии за централно включване/изключване за цялата сграда или осветление за цялата стая, могат да бъдат дефинирани с frogblue ProjectApp.

Жабите могат да се управляват с frogblue HomeApp чрез смартфон или таблет (iOS и Android), frogDisplay, frogKey или просто чрез конвенционалния превключвател/бутон, свързан към жаба. Ние винаги препоръчваме бутони, тъй като по този начин пълният набор от функции може да се използва чрез индивидуални и различни модели на бутони, като двойно или тройно щракване и т.н.

Характеристики на продукта

 - Защита от късо съединение
 - Температурно изключване (>75 °C)
 - Обратна връзка за състоянието на превключване и стойността на затъмняване
 - Параметрируемо поведение при включване и затъмняване
 - Забавяне на включване и изключване с предупреждение за изключване
 - Захранване чрез електрическа мрежа, не е необходимо допълнително окабеляване между frogblue модулите
 - Контрол на фазовия ъгъл или фазовия участък с възможност за превключване чрез приложението frogblue (контролът на фазовия ъгъл е разрешен само за индуктивни товари)


Предназначение

Монтаж в кутия на уреда съгласно DIN 49073. Дълбочина на кутията мин. 53 мм при монтаж зад вложка на превключвателя; ако дълбочината е по-малка, е необходима индивидуална инсталация. Препоръчва се дълбочина на кутията от 63 mm.

Системна информация

Това устройство е продукт на системата frogblue. Предпоставка е подробна техническа експертиза, получена чрез тренировъчни сесии на frogblue. Функционалността на устройството зависи от софтуера. Подробна информация относно версиите на софтуера и съответния набор от функции можете да намерите на уебсайта на frogblue. Технически описания, допълнителни подробни инструкции, както и бележки, информация относно правилното изхвърляне могат да бъдат намерени в ръководството, което е достъпно на уебсайта на frogblue. Въвеждането в експлоатация и конфигурацията ще бъдат извършени с помощта на приложението frogblue.

Информация за безопасност

Електрическите устройства могат да се монтират и сглобяват само от квалифицирани електротехници. Неспазването на инструкциите може да причини повреда на устройството и да доведе до пожар и други опасности. Опасност, причинена от токов удар. Устройството не е подходящо за изключване от захранващо напрежение. Дори когато устройството е изключено, товарът не е електрически изолиран от мрежата. Преди да започнете работа по устройството или да смените източници на светлина, винаги изключвайте захранването и изключвайте прекъсвачите. Винаги трябва да се спазват специфичните за страната разпоредби.

Данни
Производител
frogblue
Артикулен номер
frogDim1-0
Коментари
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Category Frog
Article description frogDim1-0
Article number D1-0-300.01
Type of mounting Recess-mounted (in power socket)
   
Functions and power  
Inputs -
Outputs 1 (AC 110 −240 V ~)
Outputs can be dimmed Yes (phase controlling)
Min. load LED 3W
Max. power per output 300 W/300 VA (220–240 V ~)
150 W/150 VA (110–219 V ~)
Suitable loads Light bulb load, electronic transformer
Unsuitable loads Inductive load
Output modes Dimmer, switch
Protection category Conforms to IP20
Integrated logic module Yes
Integrated configuration backup Yes
Comfort and timer function Yes
Power measurement Yes
Short circuit detection and notification Yes
   
Electricity supply  
Mains voltage AC 110−240 V ~
Mains frequency 50 / 60 Hz
Stand-by consumption < 220 mW
   
Dimensions and weight  
Dimensions (L x W x H) 53 x 48 x 21 mm
Weight 30 g
   
Network  
WLAN No
Bluetooth Bluetooth 4.2 Low Energy
Typical open field range 30 metres
   
Operation and storage  
Ambient temperature −25° to +55°C
Storage temperature −25° to +70°C
Air humidity (during operation) (Non-condensing)
   
Power connection  
Type of contact ε, MOSFET
Connection options 230 V ~ − doorbell, lamps, power sockets, buttons, switches
Connection type Spring-type terminal (single wire)
Lead cross-section 1-1.5 mm² (rigid conductors recommended)
Stripping length 8 mm
   
Packaging  
Package size 1 piece, 10 pieces
EAN 1 piece 4260578530200
Packaging dimensions (L x W x H), 1 piece 75 x 30 x 75 mm
Weight including packaging, 1 piece 50 g
EAN 10 pieces 4260578530217
Packaging dimensions (L x W x H), 10 pieces 78 x 80 x 316 mm
Weight including packaging, 10 pieces 550 g
WebShop System
paypal