frogDim2-2

frogDim2-2
frogDim2-2
frogDim2-2
frogDim2-2

frogDim2-2

Многофункционален 2-канален модул за димиране или включване/изключване на светлините, с 2 входа за бутони/превключватели за запитване (230 V ~). С интегриран логически модул, функции за комфорт и таймер, измерване на мощността и откриване и известяване на късо съединение (2 × 300 W).

Bluetooth LE
190.00
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Info
Opinions
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Details

Описание

Малките зелени контролни модули, наречени жаби, са сърцето на всяка система frogblue и формират основата на базираното на Bluetooth® интелигентно строително решение на frogblue. Нашите жаби превключват, затъмняват, измерват, отварят врати или реагират на бутони, превключватели и контакти на прозорците.

Свързани към електрическата мрежа или захранвани от батерии, те установяват „виртуални кабели“ помежду си чрез мрежовата мрежа frogblue Bluetooth®, препредавайки съобщения и разширявайки обхвата си. Предаването на данни между жабите е изключително криптирано (128-битово), в допълнение към Bluetooth®. Frogs са умни, изпълнени с иновативни функции, лесни за конфигуриране и не изискват централен процесор или контролен шкаф. С консумация на енергия от само 0,2 вата, те също са изключително енергийно съзнателни.

Инсталиран в дълбоко вградена кутия (препоръчителна дълбочина на кутията: 63 мм) зад всеки конвенционален ключ/бутон за осветление, съединителна кутия, устойчива на атмосферни влияния външна кутия или изход за лампа, този многофункционален 2-канален задвижващ механизъм за затъмняване може да се използва за превключване и затъмняване на всички източници на светлина одобрен за фазов контрол.

Димерите frogblue са предназначени за управление на 300 W на осветителна верига (канал) и дори не се затоплят на допир. Така frogDim2-2 има два димируеми изхода (300 W всеки) и два входа за свързване на бутони и превключватели.

Дали и как се извършва затъмняването е свободно конфигурируемо. През нощта с радост различно от деня. Допълнителни функции, като например сценарии за централно включване/изключване за цялата сграда или осветление за цялата стая, могат да бъдат дефинирани с frogblue ProjectApp.

Жабите могат да се управляват с frogblue HomeApp чрез смартфон или таблет (iOS и Android), frogDisplay, frogKey или просто чрез конвенционалния превключвател/бутон, свързан към жаба. Ние винаги препоръчваме бутони, тъй като по този начин пълният набор от функции може да се използва чрез индивидуални и различни модели на бутони, като двойно или тройно щракване и т.н.

Характеристики на продукта

 - Защита от късо съединение
 - Температурно изключване (>75 °C)
 - Обратна връзка за статус на превключване и стойност на затъмняване.
 - Параметризирано поведение при включване и поведение при затъмняване
 - Забавяне на включване и изключване с предупреждение за изключване
 - Мрежово захранване чрез захранващ кабел, не е необходимо допълнително окабеляване между frogblue модулите.
 - Фазовото рязане или контролът на фазовата секция може да се превключва чрез приложението frogblue (контролът на фазовото рязане е разрешен само за индуктивни товари)

Предназначение

Монтаж в кутия на устройството съгласно DIN 49073. Дълбочина на кутията мин. 53 mm за монтаж зад вложка на ключ; за по-малки дълбочини е необходим индивидуален монтаж. Препоръчва се дълбочина на кутията от 63 mm.

Системна информация

Това устройство е продукт на системата frogblue. Предпоставка е подробна техническа експертиза, получена чрез тренировъчни сесии на frogblue. Функционалността на устройството зависи от софтуера. Подробна информация относно версиите на софтуера и съответния набор от функции можете да намерите на уебсайта на frogblue. Технически описания, допълнителни подробни инструкции, както и бележки, информация относно правилното изхвърляне могат да бъдат намерени в ръководството, което е достъпно на уебсайта на frogblue. Въвеждането в експлоатация и конфигурацията ще бъдат извършени с помощта на приложението frogblue.

Инструкции за безопасност

Електрическите устройства могат да се монтират и сглобяват само от квалифицирани електротехници. Неспазването на инструкциите може да причини повреда на устройството и да доведе до пожар и други опасности. Опасност, причинена от токов удар. Устройството не е подходящо за изключване от захранващо напрежение. Дори когато устройството е изключено, товарът не е електрически изолиран от мрежата. Преди да започнете работа по устройството или да смените източници на светлина, винаги изключвайте захранването и изключвайте прекъсвачите. Винаги трябва да се спазват специфичните за страната разпоредби.

Info
Manufacturer
frogblue
Article No.
frogDim2-2
Opinions
ХАРАКТЕРИСТИКИ
Category Frog
Article description frogDim2-2
Article number D2-2-300.01
Type of mounting Recess-mounted (in power socket)
   
Functions and power  
Inputs 2 (AC 220−240 V ~)
Outputs 2 (AC 220−240 V ~)
Outputs can be dimmed Yes (phase controlling)
Min. load LED 3W
Max. power per output 300 W (220–240 V ~)
Suitable loads Light bulb load, electronic transformer
Unsuitable loads Inductive load
Output modes Dimmer, switch (each output adjustable)
Protection category Conforms to IP20
Certification VDE mark of conformity
Integrated logic module Yes
Integrated configuration backup Yes
Comfort and timer function Yes
Power measurement Yes
Short circuit detection and notification Yes
   
Electricity supply  
Mains voltage AC 220 −240 V ~
Mains frequency 50 / 60 Hz
Stand-by consumption < 250 mW
   
Dimensions and weight  
Dimensions (L x W x H) 53 x 48 x 21 mm
Weight 35 g
   
Network  
WLAN No
Bluetooth Bluetooth 4.2 Low Energy
Typical open field range 30 metres
   
Operation and storage  
Ambient temperature −25° to +45°C
Storage temperature −25° to +70°C
Air humidity (during operation) (Non-condensing)
   
Power connection  
Type of contact ε, MOSFET
Connection options 230 V ~ − doorbell, lamps, power sockets, buttons, switches
Connection type Spring-type terminal (single wire)
Lead cross-section 1-1.5 mm² (rigid conductors recommended)
Stripping length 8 mm
   
Packaging  
Package size 1 piece, 10 pieces
EAN 1 piece 4260578530002
Packaging dimensions (L x W x H), 1 piece 75 x 30 x 75 mm
Weight including packaging, 1 piece 52 g
EAN 10 pieces 4260578530019
Packaging dimensions (L x W x H), 10 pieces 78 x 80 x 316 mm
Weight including packaging, 10 pieces 570 g
WebShop System
paypal