Fibaro Smoke Sensor - сензор за дим

Fibaro Smoke Sensor - сензор за дим

Сензорът за дим на Fibaro е лесен за монтиране и благодарение на голямата си решетка може да засече дори и най-малкото количество дим, за да може да реагирате навреме.Някой материали горят без да излиза пушек, затова инженерите на Fibaro са сложили температурен сензор, който действа като допълнителнителна защита.

81.80
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Info
Opinions
Details

Описание

Сензорът за дим на Fibaro е лесен за монтиране и благодарение на голямата си решетка може да засече дори и най-малкото количество дим, за да може да реагирате навреме.

Някой материали горят без да излиза пушек, затова инженерите на Fibaro са сложили температурен сензор, който действа като допълнителна защита. Ако количеството дим не е достатъчно, за да задейства алармата, устройството може да разпознае евентуална заплаха от пожар например, ако разликата в температурата се е променила рязко. Бързата промяна в температурата или повишаването и до 54°C е достатъчно за устройството да засече заплаха и да сигнализира на обитателите в помещението. Само този тип сензори за дим, осигуряват висока ефективност, независимо от това какво гори.

Проектирайки детектора за дим, Fibaro са направили всичко възможно, за да предвидят всякакви възможни сценарии - използване на режим за съвместимост с алармени системи и кабелна или безжична връзка. Затова може да монтирате устройството, където Ви е необходимо, независимо дали може да се свържете към електрозахранването, дали стените позволяват безжична комуникация или типа на използваната от Вас алармена система.

Може да свържете устройството към захранване от 12V DC или 24V или да го ползвате с батерия и да се възползвате от до 3 години издръжливост на батерията.

Чувствителността на сензора може да се нагласи, спрямо мястото, на което е монтирано устройството. В кухнята, ако сензора е много чувствителен, може да се задейства при пържене на месо на пример, затова трябва да се намали чувствителността, за да се избегнат фалшиви аларми. В другите помещения, където при нормални обстоятелства е малко вероятно да има пушек, сензорът трябва да се нагласи на максимална чувствителност, за да осигури най-добра защита.

Устройството разполага с 'черна кутия', която записва информация за нивата на дим и температурата. Сензорът следи нивата на дим и през определен период изпраща информация към главния контролер.

За Вашата безопасност и за да се гарантира, че детектора работи правилно има тестов режим. Комуникацията в безжичната Z-Wave мрежа Ви държи свързани на голямо разстояние с контролера и с други индиректно свързани Z-Wave модули. Вградената LED индикация Ви позволява лесно да проверите, дали сензора има добър обхват и може да комуникира със системата на Fibaro или се нуждае от смяна на мястото си.

Ако вече имате съществуваща мрежа се нуждаете от Z-Wave контролер за да интегрирате детектора в нея.

Характеристики:

 

  • Z-Wave детектор за дим
  • Може да бъде свързана към всяка алармена система (сух изход)
  • Захранва се от батерия или с външно захранване DC
  • 3 нива на регулиране на чувствителността на сензора
  • Защита от саботаж
  • Сигнализира със звуков сигнал, LED светлина и Z-Wave сигнал
  • Откриване на пожар, чрез измерване на температурата
  • Автоматичен тест за ефективност на всеки 5 минути
  • Записване на данните в 'черна кутия'
  • Лесен монтаж - просто го поставете, там където има риск от пожар
Info
Article No.
FGSD-002
Opinions
WebShop System
paypal